De Tweede Kamer heeft woensdag van staatssecretaris Dijkhoff gedaan gekregen dat er voor de eerstvolgende Kamerverkiezingen geen gevangenissen in Nederland dichtgaan. Dat lijkt even uitstel van executie voor het personeel, maar valt toch tegen, gezien het feit dat die verkiezingen over een klein jaar al plaatsvinden, op 15 maart 2016. De sluiting van de twee gevangenissen in Heerhugowaard, Zuyder Bos en Amerswiel, stond al gepland voor 2018.

Staatssecretaris Dijkhoff wil in totaal acht gevangenissen in Nederland sluiten omdat er teveel leegstand in is. Hij erkende dat hij drie jaar geleden inderdaad heeft gezegd dat er geen gevangenissen meer dicht zouden gaan, maar wees erop dat ‘de maatschappij verandert’ en dat er een gat in de begroting zit. Op de opmerking dat zijn aankondiging van de sluitingsplannen veel personeelsleden van gevangenissen weer onzeker over het voortbestaan van hun baan heeft gemaakt zei hij dat dit in elk geval ‘veel opener en transparanter’ was dan wanneer hij allerlei geruchten de ronde zou laten doen. Frans Douw, oud-directeur van Zuyder Bos en Amerswiel reageerde daarop met de opmerking dat dat wel zo kan zijn, maar dat ondertussen de personeelsleden streng worden gecontroleerd of ze niet met de pers praten.

Wat betreft de vraag van de commissie Veiligheid en Justitie of er ooit niet weer een tekort aan gevangenissen ontstaat beloofde Dijkhoff beloofde om een paar prognoses te laten maken. Voorlopig blijft het personeel van de gevangenissen die hij van plan was te sluiten nog even in onzekerheid.

 

Pin It
Bekeken: 2892x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/