Het gemeentehuis van Heerhugowaard wordt opnieuw ingericht. Met name de raadzaal en de hal krijgen een flinke metamorfose te ondergaan. Het is de bedoeling dat de raadsvergaderingen aantrekkelijker worden voor publiek en dat de hal gezelliger wordt.

In de huidige opstelling van de raadszaal zitten de raadsleden in een cirkel, en zit een deel van de raadsleden met de rug naar het publiek (zie foto). In de nieuwe opstelling zitten de raadsleden in twee groepen tegenover elkaar, met het publiek aan de zijkant. Ook komen er aparte interruptiemicrofoons waar de raadsleden naartoe moeten lopen als ze iets willen zeggen. Op deze manier zullen raadsleden alleen interrumperen als ze daadwerkelijk iets hebben toe te voegen. In de huidige situatie heeft elk raadslid nog een eigen microfoon. Bovendien wordt de raadzaal zo ingericht dat er rekening mee wordt gehouden dat in de toekomst het aantal raadsleden best kan toenemen, in het geval van een fusie bijvoorbeeld.

Niet alleen de raadszaal, maar ook de hal van het gemeentehuis wordt verbouwd. De raadszaal moet onder andere beter zichtbaar worden vanuit de hal. Volgens de huidige tekeningen moet er een grotere toegangsdeur vanaf het Stadsplein komen, en komen er minder balies. Daarbij wordt het ook mogelijk om de zaal te huren voor vergaderingen of andere activiteiten. De getoonde varianten zijn nog niet helemaal definitief. De raad zal er in juni over beslissen.

Bekeken: 4071x