Nadia Jongejan uit Egmond aan Zee won dinsdag brons bij het NK Brood & Banket voor mbo-leerlingen in Wageningen. Nadia werd derde in de categorie Patissier. Zij volgt haar opleiding bij het ROC Horizon College in Heerhugowaard en loopt stage bij Pure Chocolaterie in Alkmaar.

Bijzonder is dat Nadia uitkwam in een hogere categorie. Ze doet de niveau 3 opleiding Zelfstandig Werkend Banketbakker en Patissier is niveau 4. Dat ze veel talent heeft bleek ook al toen ze op 14 maart de 'Doblaprijs' won, een reis naar de fabriek en het innovatiecentrum van Dobla in Vietnam, met ook een bezoek aan de Asian Pastry Cup 2016 in Singapore.

De finalisten Patissier kregen de opdracht om een bonbonnière, marsepeinen mens/stripfiguren en luxe koekjes op basis van schuim, amandel of kokos te maken. "Ik had nog nooit een bonbonnière gemaakt en dat heb ik de afgelopen weken veel geoefend", vertelt de blije Nadia. "Iedereen was enorm fanatiek tijdens en er werden hele mooie producten gemaakt." 

De finale van de stichting Jeugdvakwedstrijden vond plaats bij het Rijn IJssel College in Wageningen. Namens het Horizon College namen ook Cees Lust (Zelfstandig Werkend Broodbakker) en Bart op den Kelder (Uitvoerend Brood- en Banketbakker).

Bekeken: 3615x