Vrijdag is voor de tweede keer de Cityrun Heerhugowaard gehouden. Vorig jaar nog overdag, deze keer liet JCI Heerhugowaard de deelnemers 's avonds lopen. Daarnaast was de route helemaal omgegooid. De start/finish was op het Coolplein en liep via de Oude Middenweg, de Oosttangent en de afgesloten Middenweg. Na 35 minuten was de winnaar bekend: Tom Bellord won afgetekend.

Het evenement was flink gegroeid. Organisatievoorzitter Remco de Boer: "Vorig jaar hadden we met de halve marathon erbij zo'n 1.200 à 1.300 deelnemers, nu zijn we doorgegroeid naar 2.500 deelnemers". Toch is het doel van 3.000 lopers nog niet gehaald.

De winnaar was net als vorig jaar vlot bekend. Al na 35 minuten wist Tom Bellord de eerste plaats op zijn naam te schrijven. Hij finishte ruim voor de andere deelnemers en alles verliep volgens hem dan ook ook vrij vlekkeloos. "Ik had verwacht dat er meer mensen mee zouden gaan in het begin, zodat je wat meer tegenstand hebt".

De gehele opbrengst van de Cityrun ging naar Showdown, een soort tafeltennisspel voor blinden en slechtzienden en verenigingen in Heerhugowaard en omstreken.

Zie ook de videoreportage van Heerhugowaard Centraal.

Bekeken: 3233x