Heerhugowaard Centraal

Op woensdag 4 mei is het Dodenherdenking. De stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard organiseert herdenkingen bij de monumenten op de Dreef en de Oosttangent.

De herdenking Dreef begint om 18.30 uur in de Stationswegkerk. Om ongeveer 19.00 uur gaan de aanwezigen in een stille tocht naar het monument op de Dreef. Leden van het korps Zeekadetten en de Scouting vormen daar de erewacht. Daarna volgt de kranslegging door het gemeentebestuur, leerlingen van basisschool de Helix en de stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard. Aansluitend is het defilé.

De herdenking bij het vrouwenmonument aan de Oosttangent start bij de scholen de Hasselbraam en de Zeppelin aan de Anna Polaktuin. Leden van de Scouting vormen de erewacht. De declamatie wordt verzorgd door Thea Leering en Babet Koster, leerling van de Zeppelin. Daarna volgt de kranslegging namens de stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard, het gemeentebestuur en de school. Aansluitend is het defilé.

Op 4 mei wordt ook het toneelstuk ‘Heerhugowaard in de oorlog’ opgevoerd in buurthuis De Deel, aanvang 20.45 uur. Op 5 en 6 mei wordt het stuk herhaald om 20.30 uur. Kaartjes kosten €5.

Donderdag 5 mei brengen lopers van atletiekvereniging Hera het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Heerhugowaard. Om ongeveer 12.00 uur komen zij aan bij ’t Kruis, waarna het vuur naar het vrouwenmonument aan de Oosttangent wordt gebracht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl