Het B-meiden team van Hera is zondag in Amsterdam tijdens de eerste competitieronde vijfde geworden, ondanks dat een goed deel nog (lang) geen B-junior is. Het jongensteam, met ook nog veel C-junioren, had helaas drie onderdelen onbemand, waardoor de ploeg eindigde in de achterhoede.

Gwen Feenstra, zo'n jongeling, eindigde het hoogst van Hera met een prima tweede plek op de 800m in 2:21,49. Leonie Keppel, ook nog geen B-junior, werd tweede bij het discuswerpen met een afstand van 26,12m. Marijke Langendijk pakte een tweede plaats bij het polsstokhoogspringen, met een hoogte van 2,90m, ondanks de lastige tegenwind.

Bij de B-jongens was een goede uitslag in de Noord-Hollandse poule bij voorbaat uitgesloten door drie onbezette onderdelen, maar individueel werd er door een aantal goed gepresteerd.

Zo was er een overall vierde plek op 100m voor pas 13-jarige Koen Hoedjes in een prima tijd van 12,18s, gezien de pittige -4,1 m/s wind. Met de voor hem ongewoon zware 1,5 kg discus werd hij ook vierde, door al verder te gooien dan vorig jaar met een 1 kg discus: 36,47 m.

 

Bekeken: 2742x