Op 28 en 29 mei staat zwembad De Bever in Sint Pancras in het teken van ‘Scoren voor Diabetes’. Dit is een 24 uur durende actie om zo veel mogelijk geld op te halen voor de Bas van de Goor Foundation, die als missie heeft de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen.

De actie Scoren voor Diabetes wordt zaterdag 28 mei om 12.00 uur gestart door wethouder Sport, Jasper Nieuwenhuizen. De actie duurt tot zondag 29 mei 12.00 uur waar hij wordt afgesloten door Bas van de Goor zelf, de oprichter van de gelijknamige Foundation.

“We hopen dat er dit weekend zo veel mogelijk mensen langskomen om zowel de sporters aan te moedigen als mee te doen aan allerlei activiteiten die tijdens dit 24 uur durende spektakel worden aangeboden” aldus Judith Korver, een van de organisatieleden. “Er zijn activiteiten voor kinderen en volwassenen, er worden clinics aangeboden, er zijn verschillende demonstraties te zien, er is een markt en natuurlijk ook een verloting. De DJ’s zorgen voor de muzikale omlijsting en ook is er een gezellig horecaplein aanwezig voor een hapje en een drankje.”

Jan Korver is initiatiefnemer van de actie. Hij is actief scheidsrechter bij de waterpolo en vader van zoon Jouke bij wie inmiddels ruim twee jaar geleden diabetes type 1 werd geconstateerd. Samen met leden van ZPC De Reuring, Sport Servicepunt Langedijk en een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert Scoren voor Diabetes een waterpolomarathon waarbij Jan als scheidsrechter 24 uur achter elkaar waterpolowedstrijden gaat fluiten.

Teams uit verschillende delen van het land hebben zich aangemeld om dit goede doel te steunen. Zij worden op verschillende tijden ingedeeld om in poulevorm hun wedstrijden te spelen. Zo zijn er poules voor de jeugd, volwassenen in de categorie heren, dames en gemengd, maar ook spelen er gelegenheidsteams. Bij de laatste wedstrijd wil de organisatie twee teams laten strijden bestaande uit diabetespatiënten, waarna Bas van de Goor de actie afsluit en de totale opbrengst bekend maakt. De organisatie is nog steeds op zoek naar enthousiastelingen die mee willen doen met de waterpolowedstrijden. Ervaring is niet belangrijk; de enige vereiste is dat je een zwemdiploma hebt.

Naast het waterpolo zijn er tal van randactiviteiten, zoals schatzoeken, een aquasportles met ontbijt, een djembe clinic, een streetdanceclinic, een 12 uur durende zwemmarathon, snookerfootball, blikgooien en nog veel meer. De activiteiten zijn te vinden op de website www.scorenvoordiabetes.nl.

Pin It
Bekeken: 3297x
https://ee.itk.ac.id/data/