De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft een brief klaarliggen voor minister Van de Steur van justitie om te vragen het azc in Heerhugowaard nu snel te gaan verbouwen. De raad beslist dinsdagavond of die brief daadwerkelijk gaat worden verstuurd. Dit schrijft het NHD.

Begin mei schreven 300 bewoners van de noodopvang een protestbrief aan locatieleider Jeanine Stricker en gingen ze in hongerstaking om de slechte situatie in het azc onder de aandacht te brengen. Na een week ging Stricker akkoord met een gesprek met twaalf vertegenwoordigers van de vluchtelingen

De Senioren Heerhugowaard hebben een motie opgesteld nadat ze met eigen ogen hadden gezien dat de omstandigheden in het azc inderdaad niet goed zijn. Annette Valent, de fractievoorzitter stelt tegenover het NHD dat er bijna geen privacy en geen kookgelegenheid is en er te weinig toiletten zijn. Ze beaamt dat het azc de afgelopen maanden de handen vol heeft gehad om de vluchtelingenstroom goed op te vangen, maar vindt acht maanden te lang duren om de omstandigheden te verbeteren.

Ook de SP gaat een motie indienen waarin ze voorstellen om meer activiteiten in het azc te realiseren met behulp van 195.000 euro aan rijksgeld.

Bekeken: 3571x