De voltallige gemeenteraad van Heerhugowaard was dinsdagavond unaniem: de brief aan minister Van der Steur waarin wordt gevraagd om het azc in Heerhugowaard snel te verbouwen gaat op de post.

De raad is ervan overtuigd dat de leefomstandigheden in het azc, dat eigenlijk is gebouwd als noodopvang maar waarin de vluchtelingen al acht maanden op elkaars lip wonen, niet goed zijn. Er is vrijwel geen privacy, er zijn te weinig toiletten en de vluchtelingen kunnen nooit samen eten doordat ze in groepen van tien mensen één magnetron moeten delen om elke maaltijd 13 tot 18 minuten op te warmen.

Toen de eerste vluchtelingen arriveerden was een verbouwing tot volwaardig azc nog niet mogelijk, maar de gemeenteraad vindt dat het na acht maanden daar wel eens tijd voor wordt.

Jeanine Stricker, locatiemanager van het azc in Heerhugowaard, was opgelucht dat de raad achter haar stond. Burgemeester ter Heegde stelde dat er inmiddels een aantal vluchtelingen weer is vertrokken, waardoor een verbouwing nu wel mogelijk is. 

Pin It
Bekeken: 3196x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/