De gemeente Heerhugowaard heeft flink wat geld over en wethouder van financiën Leo Dickhoff is van zins dat allemaal te gaan besteden. Dit staat te lezen in de Voorjaarsnota. Een derde van dat bedrag krijgt echter wel een andere bestemming dat die waarvoor het oorspronkelijk in een potje zat.

Er is onder andere 9,4 miljoen euro over van vorig jaar doordat de gemeente dankzij veranderde rijksregels minder geld achter de hand hoeft te houden voor bedrijventerrein de Vaandel en de nieuwe wijk De Draai.

Daarnaast staat in de Voorjaarsnota te lezen dat de gemeente van plan is om niet meer alles te sturen en te bepalen: iemand die iets wil ondernemen of bouwen krijgt steun van de gemeente en zo  hoeft de gemeente niet meer te zorgen voor een aanbod van voorzieningen. Geld dat al opzij was gezet voor een aantal voorzieningen gaat dus voor andere dingen worden gebruikt, waaronder de aanleg van een spoortunnel onder de Zuidtangent.

Ook worden kinderboerderij de Bongelaar en De Hertenkamp, beide gevestigd aan de Dreef, samengevoegd. De gebouwen van de Bongelaar worden daarvoor opgeknapt. Verder verhoogt de gemeente het bedrag voor schuldhulpverlening van 45.000 euro naar 100.000 euro. Ook wordt er twee ton gereserveerd voor eventuele advocaatkosten die de gemeente verwacht wellicht nodig te hebben in de zaak met aannemer De Nijs uit Warmenhuizen. (foto: Liza de Bruijn) 

Pin It
Bekeken: 4198x
https://ee.itk.ac.id/data/