Politie Alkmaar hield woensdag onder andere met de Landelijke Eenheid Noordwest en de Belastingdienst een grote verkeerscontrole bij het AZ-Stadion. Rond 120 voertuigen zijn gecontroleerd. De Belastingdienst heeft er maar liefst 52 in beslag genomen, 21 zijn direct afgetakeld.

Daarnaast inde de Belastingdienst €80.000 aan openstaande vorderingen en legde naheffingen op voor onder andere onrechtmatig rijden met buitenlandse kentekens en handelaarskentekens, en het rijden met een geschorst voertuig.

De politie had het minder druk. Vier personen hadden nog een openstaande boete, bij elkaar genomen €2500. Twee van hen konden niet betalen en moesten direct hun rijbewijs inleveren.

Qua verkeersveiligheid is er bekeurd op losliggende, uitstekende en te zware lading, vervoeren van lading zonder de juiste vergunning en onveilig vervoer van gevaarlijke stoffen. Ook is bekeurd voor gebreken aan voertuigen, zoals gladde banden. Een aanhangwagen was geladen met afval van vermoedelijk een hennepkwekerij. De bestuurder is aangehouden. (foto:Politie Alkmaar)

Bekeken: 3269x