Zondagochtend vond de 7e Spoorbuurtloop plaats. Het parcours loopt door de Alkmaarse Spoorbuurt, en zowel de dames als de heren konden 4 en 8 kilometer lopen, door twee of vier rondjes te lopen. Vooraf werden de kidsruns gehouden voor 2 t/m 6 jaar (500m), 7 t/m 9 jaar (900m) en 10 t/m 12 jaar (900m).

Ook van de partij was de 49-jarige Heerhugowaarder Henk Wuis, vorig jaar winnaar van de 4 km. Hij had zich ondanks blessures ingeschreven, zonder verwachtingen. Tot zijn eigen verrassing wist hij toch als derde te finishen. Winnaar was de 27-jarige Matthijs Horlings uit Leiden met 15:04 min., drie seconden sneller dan Henk vorig jaar. Bij de dames won de Alkmaarse Anja Kroon met 17:13 min.

De 8 km werd gewonnen door Geordie Klein uit Schoorl en Mirella Koster uit Alkmaar. Geordie liep zo dat hij de 4km lopers, die tegelijkertijd gestart waren, ruim achter zich liet. Zelfs de begeleider op de fiets kon hem maar ternauwernood voor blijven. Met een tijd van 28:33 min. finishte Geordie bijna 3,5 minuut eerder dan de nummer twee.

Bij de kidsrun voor 7 t/m 9 jaar was nog een klein drama. Een misverstand zorgde ervoor dat de kinderen al na één rondje gestopt werden en hun medaille kregen, terwijl er twee rondjes gelopen moest worden. Even later werd verder gelopen, maar de volgorde was al overhoop. Daarom is de uitslag van het enkele rondje aangehouden. (foto: Pieter Bliek)

Bekeken: 3549x