Donderdag 9 juni heeft kunstenaar Nico Kool de zilveren reiger van de gemeente Heerhugowaard uitgereikt gekregen. De uitreiking vond plaats in het café van theater Cool door wethouder Leo Dickhoff.

Nico Kool kreeg de gemeentelijke onderscheiding voor zijn verdiensten als kunstenaar en exposant in Heerhugowaard. Hij was een van de initiatiefnemers van ‘Kunst in het Glazen Huis’, een tweejaarlijks evenement waarbij kunstenaars uit Heerhugowaard en de regio kunst exposeerden in een kas in Heerhugowaard. In Cool kunst en cultuur heeft hij als gastcurator een aantal exposities onder de naam ‘Kijk eens! Heerhugowaard’ samengesteld. 

Hij is een zeer belangrijk persoon voor de gemeenschap van Heerhugowaard, en niet alleen in het kader van kunst, maar ook in het kader van de promotie van Heerhugowaard, aldus wethouder Dickhoff.

Nico Kool is voorgedragen om een zilveren reiger uitgereikt te krijgen door zijn vriend Hans Boomsma. Boomsma vertelt dat hij en Kool elkaar hebben ontmoet in 1986 en sindsdien 'een waar spoor van kunst hebben achtergelaten'. Zo is Kool niet alleen de geestelijk vader van Kunst in het Glazen Huis, maar heeft hij ook honderden schilderijen van Heerhugowaard gemaakt. Later is hij zelfs met behulp van een iPad schilderijen gaan maken. Vanwege al deze verdiensten voor de kunst en voor Heerhugowaard vond Boomsma dat Kool het wel verdiende om met een zilveren reiger te worden geëerd. (foto's: Heerhugowaard Centraal / Liza de Bruijn)

Pin It
Bekeken: 5225x
https://ee.itk.ac.id/data/