Naast de succesvolle website Smaakvol Noord-Holland, is er nu ook een papieren uitgave over lekker en verantwoord eten, drinken en koken in de provincie. Het blad SMKVLNH, opgezet door Gideon Teubl, richt zich op mensen met interesse in nét iets andere horecagelegenheden. Minder vermaard, maar minstens zo goed. Alkmaars wethouder Victor Kloos nam het eerste exemplaar in handen.

De tabloid is gratis verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden, waaronder Bakery Café Bloem, High 5 Wine Bistro in Alkmaar, Stroming eten & drinken in Heerhugowaard, Landgoed Huize Glory en Hemingways Beach Restaurant in Bergen aan Zee en Bolle Hendrik in Tuitjenhorn.

SMKVLNH geeft een originele kijk in de keuken van koks met proefbare liefde voor het ambacht. Er staan drie routes in langs genoemde locaties en lokale producten en hun leveranciers zijn eenvoudig te vinden. Uiteraard is er ook een beproefd recept van een vermaarde regionale chef-kok. De krant sluit af met een agenda over culinaire evenementen.

Gideon Teubl bezocht de afgelopen jaren allerlei horecagelegenheden waar bewust gebruik wordt gemaakt van ambachtelijke, biologische streekproducten. Daar raakte hij gefascineerd door de verhalen van de ondernemers. Hieruit werd Smaakvol Noord-Holland geboren.

Bekeken: 3426x