In de voorjaarsnota 2016 heeft de gemeente Heerhugowaard bekendgemaakt onder andere van plan te zijn om het Hertenkamp aan de Dreef samen te voegen met kinderboerderij de Bongelaar. De gebouwen van de Bongelaar zouden hiervoor worden opgeknapt. Een groep Heerhugowaarders is hier fel tegen en heeft de Facebookpagina ‘Hertenkamp moet blijven’ opgericht. Het doel is om aan te tonen dat veel Heerhugowaarders voor het behoud van het Hertenkamp zijn.

Maandagochtend bereikte de pagina 500 likes. De initiatiefnemers twitterden dat vervolgens van de gemeente met het verzoek om vóór 30 juni, de datum dat de gemeente een definitief besluit neemt over de toekomst van het Hertenkamp, met de gemeente in gesprek te gaan.

De mensen achter ‘Hertenkamp moet blijven’ stellen dat de Hertenkamp “van groot cultuurhistorisch belang voor de gemeente Heerhugowaard is. Dit heeft de gemeenteraad ook zelf geconcludeerd bij het vaststellen van het Bestemmingsplan Heerhugowaard Oost waarin het Hertenkamp de dubbelbestemming 'Waarde cultuurhistorie' heeft gekregen in 2013.” Ook stellen ze dat bomen en parken  belangrijk zijn voor een aantrekkelijke stad en een onmisbare functie hebben. Als het hertenkamp zou verdwijnen, zo stellen de initiatiefnemers van de actie, is de kans groot dat het groene karakter van het hertenkamp grotendeels verloren zal gaan.

De reacties van Heerhugowaarders op onder andere ‘Je bent Heerhugowaarder als…’ zijn wisselend: sommigen zijn het roerend eens met de stelling dat de Hertenkamp een stukje cultuur van Heerhugowaard is dat zeker niet mag worden weggegooid, anderen vinden de Hertenkamp meer vergane glorie en vragen zich af of er überhaupt nog bezoekers komen.

Pin It
Bekeken: 4947x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/