De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft een besluit gekomen: het blijft definitief in Alkmaar, er komt geen nieuwbouw in Heerhugowaard. In plaats daarvan worden de bestaande panden in de Alkmaarder Hout grondig gerenoveerd, zo is naar de werkvloer gecommuniceerd. Nieuwbouw in Heerhugowaard is uiteindelijk toch als 'te duur' beoordeeld. Om twee uur zal de gemeente Heerhugowaard geïnformeerd worden, met Alkmaar is nog geen afspraak gepland. Rond half vijf zal het ziekenhuis tijdens een persconferentie met een officiële verklaring naar buiten komen. 

Het ziekenhuis is al sinds 2010 het het onderwerp van een felle strijd tussen de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard. Er ligt al tijden een plan om een nieuw ziekenhuis in Heerhugowaard te bouwen en de locatie was al uitgekozen, maar steeds stelde de Raad van Bestuur van het ziekenhuis de definitieve beslissing uit.

Begin februari startte Heerhugowaard een aanvankelijk anonieme campagne ‘het nieuwe MCA’ waarin werd betoogd dat Heerhugowaard op alle punten de beste locatie voor het ziekenhuis zou zijn. Hiermee haalde de gemeente de woede van Alkmaar op de hals. Eind juni deed Heerhugowaard een laatste poging om het ziekenhuis te krijgen door een ‘vergaand financieel aanbod’ van waarschijnlijk vele miljoenen te doen. De gemeente stelde toen dat ook de Raad van Toezicht van het ziekenhuis nieuwbouw in Heerhugowaard de beste optie vond, maar de specialisten waren daar juist tegen.

Pin It
Bekeken: 4040x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/