Een groot deel van de ondernemers op de bedrijventerreinen in Heerhugowaard loopt niet warm voor een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Dat is de conclusie van een onderzoek dat de bedrijfskring Heerhugowaard in samenwerking met de gemeente heeft laten uitvoeren.

Een BIZ is een manier om collectief extra voorzieningen te regelen, zoals cameratoezicht of het verwijderen van graffiti. Dit zijn vaak zaken die niet tot de kerntaken van de gemeente behoren, maar waar bedrijven wel baat bij hebben. De gemeente treedt voor een BIZ op als onafhankelijke partij die de bijdragen incasseert en ter beschikking stelt aan de stichting dat de voorzieningen regelt. Het grootste deel van de ondervraagde ondernemers is echter tevreden met het huidige voorzieningenniveau op de bedrijventerreinen in Heerhugowaard. 

In het onderzoek is ondernemers van De Zandhorst I, II, III, Beveland, De Frans en het Stationsgebied gevraagd wat ze vinden van hun bedrijventerrein. Onderwerpen waren onder andere criminaliteit, overlast en de noodzakelijkheid van een BIZ. Aan het onderzoek hebben 123 ondernemers meegedaan.

De uitkomsten van het onderzoek bieden vooralsnog weinig draagvlak om een BIZ op te zetten. De bedrijfskring Heerhugowaard heeft daarom besloten om de wenselijkheid nader te onderzoeken.

Pin It
Bekeken: 2845x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/