In de Eredivisie Zaalvoetbal heeft Dames 1 van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond een moeizame 4-3 zege behaald op het nog puntloze Avanti/Keuning Advocaten uit Stiens. De Waardse thuisploeg stond lang achter, maar wist in de laatste minuut toch nog de volle buit te pakken.

Coaches Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo moesten toezien hoe hun ploeg de bal vaak veel te snel kwijt waren. Avanti profiteerde brutaal en kwam zelfs op 0-2 voorsprong. Met de aansluitingstreffer van Aaike Verschoor kort voor rust kwam de spanning terug.

Na de pauze scoorden de Friezinnen echter 1-3. De West-Friezinnen knokten zich terug en na de 2-3 van Lotte Bijl werd de druk nog meer opgevoerd. Aanvoerster Monique van der Rijst kon vervolgens met links de gelijkmaker binnen knallen. De zege leek binnen handbereik, maar het bleef spannend omdat zelfs twee 10-meter trappen niet konden worden benut. Reiger Boys had geen vrede met een gelijkspel en met nog zo'n 20 seconden op de klok was het Verschoor die goed doorzette, waarna Danique Nagel de winnende goal scoorde voor het volle pond. (foto: Paul van der Molen)