In de nieuwe Eredivisie-zaal voor meiden onder 18 heeft Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau MO18 een uitstekende start gehad. In dit format, dat moet uitgroeien naar een volwaardige competitie, spelen dit seizoen de eredivisieteams van Reiger Boys, Drachtster Boys en Nieuw Roden tegen elkaar. Een week nadat Reiger Boys MO18 de competitie was begonnen met een 1-5 zege in Drachten was er vrijdag een nieuwe overwinning: het team MO18 won van KTP Nieuw Roden MO18 met 4-2.

Door de overwinning kan Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau, getraind door Monique van der Rijst en Paul Hofstee, de titel al pakken in de eerstvolgende wedstrijd, al wordt deze pas gespeeld in april 2017. De gasten uit Nieuw Roden knokten zich in ieder geval telkens terug in de wedstrijd nadat de thuisploeg twee keer op voorsprong was gekomen. Via Judine Castricum opende Reiger Boys de score maar die werd nog voor de rust teniet gedaan door de gelijkmaker van Anouk de Vegt. Die ruststand had nog veel hoger kunnen zijn ware het niet Reiger Boys de paal en lat op hun weg vonden, en dat de gasten vooral te maken hadden met keepster Tamara Luykx die enkele puike reddingen in huis had.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen Zoyla Barendse de thuisploeg opnieuw op voorsprong schoot. Opnieuw kwamen de gasten echter terug via een afstandsschot van aanvoerster Larissa Nijland.
Keepster Isa de Vries, die inmiddels Luykx was komen vervangen hield hierna haar doel schoon en Reiger Boys behaalde toch de verdiende zege. Wederom stonden paal en lat een aantal keren geluk in de weg, maar de 3-2 van aanvoerster Anika Schulte werkte bevrijdend waarna Britt Buscher uiteindelijk de eindstand op 4-2 kon bepalen. (foto: aangeleverd)