De vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau hebben het jaar 2016 afgesloten met een nederlaag. In de thuiswedstrijd tegen KTP Nieuw Roden verloor de ploeg van Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo met 1-3. De ambities om dit jaar de play-offs van de eredivisie te bereiken staan daardoor voorlopig in de ijskast, maar de Heerhugowaardse formatie gokt op een goede tweede seizoenshelft.

De wedstrijd tegen Nieuw Roden was eigenlijk illustratief voor het seizoen tot nu toe. Een aantal malen had het team dit seizoen recht op een punt of meer, maar stond het na afloop met lege handen. Reiger Boys verloor immers afgelopen zomer een aantal dragende speelsters. Met enkele ervaren krachten erbij zoals Aaike Verschoor, Stefanie Gorter en Danique Nagel lijkt het met de kwaliteit wel goed te zitten, en over de toekomst hoeft men zich in Heerhugowaard al helemaal geen zorgen te maken, want vele talenten kloppen op de deur. Ook voor de wedstrijd tegen Nieuw Roden was er ruimte in de selectie voor een van die talenten. Bij afwezigheid van aanvoerster Verschoor mocht de 15-jarige Hannah Flapper aansluiten bij de groep. Een ander talent, Anika Schulte, zit inmiddels al enige weken bij de selectie en laat tot nu toe een prima indruk achter.

Reiger Boys was vrijdagavond met name in de eerste helft de betere ploeg, maar schoot de kansen er simpelweg niet in. Namens de gasten deed Renee Huizinga dat wel door met een strak schot keepster Jacky Reus te passeren. Met nog drie seconden op de klok kwam de thuisploeg nog voor de rust op gelijke hoogte. Stefanie Gorter, samen met Reus een van de uitblinksters, zorgde voor de 1-1.

In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar wederom lukte het Reiger Boys niet om een punt uit het vuur te slepen. Amber Bandinga scoorde namens de gasten de 1-2. Later zag de scheidsrechter een overtreding op Danique Nagel over het hoofd waarna Grytsje van den Berg de wedstrijd feitelijk besliste met 1-3.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau hervat de competitie op vrijdag 13 januari 2017 met een thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Pernis. (foto: aangeleverd)

 

Pin It
Bekeken: 2701x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/