In de laatste speelronde van het jaar is in de 4e Klasse C geen hoogstaand, maar wel een enerverend duel afgewerkt bij WMC in Heerhugowaard. Uiteindelijk eindigde de strijd tegen Koedijk in 3-3. WMC stijgt van dertien naar twaalf, met een wedstrijd achterstand, en Koedijk versterkt haar zesde plek.

In de zesde minuut kwam Koedijker spits Remco Reinhard oog in oog met WMC-goalie Gonzales, die bekwaam redde. Vijf minuten later kreeg WMC'er Mounir Elfakiri de bal niet langs keeper Spruijt. De wedstrijd brak echt open in de 25e minuut, toen de scheidsrechter niet zag hoe WMC'er Faruk Deveci in het strafschopgebied Jelmar Bremer onderuit trok. Hij zag wel hoe de Koedijker verhaal bij Deveci ging halen en gaf hem direct rood. Met tien man kwamen de gasten toch op voorsprong. Een vrije trap van Luc Wagenaar werd door Reinhard met het hoofd verlengd tot in de verre hoek: 0-1. Bijna kwam WMC op 1-1 toen Elfakiri op de lat schoot, maar het had net zo goed 0-2 kunnen worden toen een zuivere overtreding van Smit op Reinhard niet werd afgestraft met een penalty.

Die strafschop kwam er kort in de tweede helft wel voor WMC toen Nordin Ourhris onreglementair werd gestuit door Nick Stuart. Vanaf elf meter schoot Pim Nierop feilloos de gelijkmaker binnen. WMC ging nog meer in de aanval. Twintig minuten voor tijd haalde Nierop van buiten het strafschopgebied met links hard uit naar de bovenhoek en nauwelijks vijf minuten verder stond het 3-1, nadat Elfakiri een voorzet van Ourhris nog net inkopte. Met nog een klein kwartier te gaan leek Koedijk geslagen, maar Remco Reinhard profiteerde optimaal tijdens een slotoffensief. Vier minuten voor tijd rondde hij voorbereidend werk van Stuart af, om in blessuretijd met een fraaie treffer Koedijk nog een punt te schenken. Dit hadden er zelfs nog drie kunnen zijn. Een inzet werd van de doellijn gekeerd en Stan Vonk schoot nog eens op de paal voordat afgefloten werd.

Met WMC en Koedijk stonden er twee ploegen op het veld die aan een goede reeks bezig zijn. Het Heerhugowaardse team van trainer Arnold de Block stond zelfs even onderaan, maar dankzij winst tegen Alcmaria Victrix en Sporting Krommenie, en twee keer gelijkspel, steeg de ploeg twee plaatsen. Koedijk begon het seizoen matig, heeft sinds 2 oktober niet verloren. Het elftal van trainer/coach Wouter Blokdijk behaalde vier keer winst en vier keer gelijk. (foto: Paul van der Molen)