Heerhugowaard Centraal

Sinds de komst van het azc heeft Heerhugowaard er vele nieuwe inwoners bij, maar welk verhaal gaat er schuil achter al deze ‘nieuwe gezichten’? Tijdens de themamiddag ‘Vluchten in beeld en geluid’ op zondag 19 februari bij Cool kunst en cultuur worden met muziek, film en beeldende kunst de verhalen van deze en andere vluchtelingen verteld.

Tijdens de themamiddag wordt onder andere de documentaire Change of life vertoond, gemaakt door de 17-jarige Jasskaran Singh uit Afghanistan die momenteel in het azc in Alkmaar verblijft. Met deze film wil hij Nederlanders laten zien hoezeer vluchten je leven verandert en wat het met je doet als je als asielzoeker in een nieuw en vreemd land verblijft. Daarnaast wordt de fototentoonstelling Ruth in een ander licht (te zien tot en met 19 maart) geopend waarin twee jonge fotografen uit verschillende culturen met indringende portretten het Europese emigratievraagstuk zichtbaar maken. Ook is er een optreden van een multicultureel gelegenheidsorkest o.l.v. Jeff Heijne, is er een expositie van tekeningen en schilderijen gemaakt in het AZC Heerhugowaard en worden verhalen verteld door vluchtelingen. De presentatie is in handen van Mena Leila.

De themamiddag Vluchten in beeld en geluid vindt plaats op zondagmiddag 19 februari vanaf 14.00 uur bij Cool kunst en cultuur. De toegang is gratis maar reserveren is wel gewenst. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.coolkunstencultuur.nl of bij de servicebalie van Cool. De inwoners van het azc zorgen voor thee en hapjes. (foto: Sander Troelstra)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl