Heerhugowaard Centraal

Dinsdagavond werd in de vergadering van de commissie Stadsontwikkeling gesproken over het alternatieve plan van oud-wethouder Rob Mark voor de spoortunnel op de Zuidtangent die de gemeente wil aanleggen. Wethouder Monique Smit lichtte toe dat Marks plan is bekeken, onder andere samen met ProRail, maar dat het niet haalbaar is gebleken. Ze beloofde de commissieleden later deze week een toelichting te sturen. Ook Mark heeft gezegd deze week te reageren.

Het plan van Mark bevatte, in tegenstelling tot de voorkeursvariant van de gemeente, geen verbod om vanaf de Zuidtangent in de richting van de Westtangent om linksaf te slaan. Hij had een open tunnelbak bedacht waardoor doorgaand verkeer van en naar de N242 kan en parallelwegen met spoorbomen voor bestemmingsverkeer. Ook zouden er wat Mark betreft rotondes komen op de kruisingen van de Zuidtangent met het Stationsplein en de Industriestraat.

Wethouder Stam benadrukte dat grote delen van het plan al vastliggen, maar dat er nog zeker inspraak mogelijk is. Uit eerdere berichten is echter al duidelijk gebleken dat de gemeente niet van plan is om het linksaf-verbod te laten vallen omdat men daarvoor geen andere mogelijkheid ziet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl