Heerhugowaard Centraal

Op zondag 15 januari vindt de langste mounbtainbiketocht van Noord-Holland plaats. Tussen 09:00 en 09:30 uur is bij Sportcomplex De Meent in Alkmaar de start van de 65 km lange klassieker naar het clubgebouw van HRTC DOK in Den Helder.

Noord-Hollands Langste kende 28 jaar lang min of meer dezelfde route, maar dit jaar steken politie, Staatsbosbeheer en gemeente Schagen daar een stokje voor. Tussen Petten en St. Maartenszee mag niet meer door het Pettemerbos en de aangrenzende duinen gefietst worden. Men vreest beschadiging van het schelpenpad en gevaar voor het tegenwoordig veel grotere aantal wandelaars. Als alternatief voor de rond 600 mtb'ers kan men (meer) over het strand, of over het geasfalteerde fietspad langs de Westerduinweg.

De organisatie is in handen van MTB Noord-Holland, een samenwerkingsverband van diverse wieler- en sportorganisaties. Aanmelden kan bij De Meent. Deelname kost € 7. De opbrengst gaat altijd naar een goed doel; deze keer is dat Kruisvereniging ZorgSaam. Contactpersoon is Wim Erkelens Cooke van HRTC DOK (tel: 06-343 77 209).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl