Toen raadslid René Schoemaker vrijdag bekendmaakte dat hij ging overstappen van GroenLinks naar de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij was oud-wethouder en bestuurslid van de provinciale afdeling van GroenLinks Christiaan Kwint niet blij. Schoemaker nam namelijk de enige zetel mee die GroenLinks rijk was, waardoor deze partij in Heerhugowaard in feite niet meer bestaat. Volgens Kwint had Schoemaker de zetel moeten teruggeven omdat dat contractueel is vastgelegd. Schoemaker zelf stelde echter dat hij handelde volgens de Kieswet.

Maandag reageerde hij bij het NHD dat hij alleen een standaardformulier had getekend over het afstaan van zijn zetel als hij zou overstappen. Volgens Schoemaker staat de Kieswet boven zo’n formulier. Bovendien voelt hij zich gesteund door een artikel van hoogleraar Douwe Jan Elzinga in een artikel in het blad Binnenlands Bestuur in 2015. Elzinga stelt dat een gekozen persoon eigenaar zou moeten zijn van een zetel, en niet de partij waarvoor die persoon gekozen is. (foto: Google+)

Pin It
Bekeken: 4490x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/