De eerste financiële bijdrage voor het opknappen van het hertenkamp aan de Dreef in Heerhugowaard is binnen. Bewoners van de Sportlaan hebben tijdens hun jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst met het verkopen van loten € 688,04 opgehaald voor de stichting Vrienden van de Hertenkamp, ter aanvulling van de gemeentelijke subsidie. Op 15 februari praten omwonenden met de gemeente over een ontwerpschets, gemaakt in overleg met de stichting.

Het hertenkamp is verouderd: de stal voldoet niet meer aan de eisen van dierenwelzijn en het terrein is erg drassig. De gemeente wilde het kamp verplaatsen naar het terrein van kinderboerderij De Bongelaar, die ook aan een opknapbeurt toe was, maar na acties uit de buurt tegen de verhuizing nam de voltallige gemeenteraad vorig jaar een motie aan voor een renovatie. De ontwerpschets voorziet in een nieuwe stal, drainage, nieuw groen en een nieuw hek. Ook komt er nog een vleermuizenonderzoek.

De gemeente vroeg de Vrienden om een financiële bijdrage. Voorzitter Kees Tesselaar liet weten dat de stichting erg blij is met de donatie van de bewoners van de Sportlaan, en dat het de komende tijd gaat kijken hoe nog meer geld in te zamelen.

Pin It
Bekeken: 3720x
https://ee.itk.ac.id/data/