Een Amerikaanse Staffordshire uit Heerhugowaard blijkt in totaal liefst vier andere honden te hebben aangevallen en een eigenaar te hebben verwond. Dit meldt het NHD. Op 21 februari viel de Staffordshire een hond aan en ook de eigenaar raakte gewond, terwijl deze er alles aan deed om het dier te bevrijden. De 'vechthond' is toen in beslag genomen. Intussen zijn meer slachtoffers bekend. En dat de politie de eigenaar 'niet toerekeningsvatbaar' genoemd zou hebben.

In oktober viel de Staffordshire al een hond had aan bij het Larixplantsoen. Destijds vorderde burgemeester Han ter Heegde de eigenaar om hem buiten aan te lijnen en een muilkorf om te doen. De man had dit dus op 21 februari nagelaten. Nu blijkt dat de Stafford op die bewuste dag in oktober nóg twee honden was aangevlogen: een zes maanden oude Westie-pup en een Jack Russel. De pup kwam er goed vanaf maar is nog bang op straat. De Jack Russel raakte flink gewond, wilde een tijdje niet naar buiten en kan er niet tegen als je ook maar met de vinger bij haar rug komt. Ook de baasjes is het niet in de koude kleren gaan zitten.

Ze vertellen het NHD dat de eigenaar van de Stafford zich vreemd gedroeg tijdens de incidenten, 'de weg kwijt was'. De politie zou hem ’niet toerekeningsvatbaar’ genoemd hebben. De Stafford is dan wel van de straat, een zorg is dat de man gewoon een nieuwe (vecht)hond koopt.

De foto is slechts ter illustratie en toont niet de betreffende Staffordshire.

Pin It
Bekeken: 5577x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/