Komende dinsdag wordt het volgens het NHD spannend tijdens de raadsvergadering in Heerhugowaard; gaat er een interpellatiedebat komen of toch niet? Een synoniem voor interpellatie is "het verschaffen van helderheid" en dat is wat de SP wil bereiken met het inzetten van dit zware politieke middel. De SP maakt zich namelijk zorgen over het financiële beleid van Heerhugowaard. Een meerderheid van de raad zal met het interpellatiedebat moeten instemmen om het daadwerkelijk te laten plaatsvinden. Omdat de oppositie maar 13 zetels van de in totaal 31 zetels telt zal dat nog een zware kluif voor de SP worden.

De SP wil volgens de krant wethouder van financiën Leo Dickhoff aan een kruisverhoor onderwerpen, waarbij hij vragen kan verwachten over (dreigende) tekorten zoals vijf miljoen op jeugdzorg, en over nog te verwachten kosten. Er lijken volgens de fractie meer uitgaven te zijn dan er inkomsten binnen komen. In het verlengde daarvan zet de SP vraagtekens bij de wijze waarop Dickhoff de voorgenomen tunnel in de Zuidtangent wil financieren. Dat zou moeten gebeuren met de te verwachte opbrengst uit de grondverkoop van De Draai en De Vaandel, maar volgens de SP is 'met verwachtingen rekenen' tegen de wet. De fractie zou graag zien dat de uitgaven op een laag pitje gezet worden en dat er eerst gecasht gaat worden.

Pin It
Bekeken: 3893x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/