Gemeente Heerhugowaard is verbijsterd. Als zij de schadeclaim doorzetten bij Noordwest Ziekenhuisgroep omdat deze bij nader inzien besloten zich toch niet in Heerhugowaard te vestigen, dan zal gemeente Alkmaar voor de NWZ in de bres springen.

Dit werd donderdag voorafgaand aan de Alkmaarse raadsvergadering duidelijk, nadat actiegroep Red de Hout een beroep deed op de wet voor openbaarheid bestuurszaken. De claim van zo'n vier miljoen euro is inmiddels ingediend. Door de vermeende verhuizing van NWZ naar Heerhugowaard zijn er kosten gemaakt door de gemeente. De infrastructuur is aangepast, er was een veelbesproken promotiecampagne opgezet genaamd "Het nieuwe MCA" en er was bijvoorbaat een groot billboard geplaatst op het beoogde terrein.

Wethouder Leo Dickhoff staat achter de claim en is niet van plan om deze in te trekken, dit meldt het NHD. Momenteel zijn de juristen van de gemeente Heerhugowaard in gesprek met die van het NWZ. De wethouder zal de kwestie dinsdag voorleggen aan het college en tot die tijd zullen er geen verdere mededelingen worden gedaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl