Dinsdag werd 1 jaar cel met dwangverpleging geeïst tegen Pim van F, dit is te lezen in het NHD. Hij was op 30 november 2015 weggelopen uit een instelling in Heiloo omdat de stemmen in zijn hoofd zeiden dat hij iets "slechts" moest doen. De schizofrene, depressieve en autistische man ontsnapte over het balkon en zette met een mes koers richting Heerhugowaard.

Hij volgde, al fietsend, een groepje scholieren op de Middenweg. Toen het 13-jarige slachtoffer alleen overbleef reed hij de arme jongen klem en stak hem in de hartstreek. De jongen heeft bloedend en in paniek zijn ouderlijk huis kunnen bereiken, waar zijn moeder de alarmdiensten inschakelde. Gelukkig overleefde de jongen de aanslag maar het getraumatiseerde gezin is inmiddels wel verhuisd naar Amerika, aldus het NHD.

30 augustus 2016 werd aandacht besteed aan de zaak in een uitzending van Opsporing Verzocht. Er werd een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip. Op 26 september vervolgens heeft de 28-jarige dader uit Heiloo zich gemeld, hij kreeg spijt.
Volgens het NHD was de reactie van de dader in de rechtszaak; "Ik was het niet, het was de duivel". Hij gaf aan straf en hulp te willen. "Het mag niet meer gebeuren, ik kan er niet mee leven. Ik wil straf".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl