De rechtbank heeft zich uitgesproken over de PepsiCo oplichter, die in 2012 voor een bedrag van 93.000 euro fraudeerde. Hij leverde schoonmaakkrachten aan de vestiging van PepsiCo in Langedijk en schreef meer uren dan dat zijn personeel werkte. De rechtbank ging mee in de eis van het OM, De 48-jarige Heerhugowaarder mag 200 uur papiertjes prikken en krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden.

De veroordeelde oplichter gaf overigens zijn partner in crime de schuld. Hij zou hem gedwongen hebben. Als hij niet zou meewerken dan ging PepsiCo met een ander schoonmaakbedrijf in zee. Zijn partner in crime was wel in dienst van PepsiCo en had schulden volgens de Heerhugowaarder. Verder was hij alles in zijn leven kwijtgeraakt, zijn bedrijf is failliet.

Zowel de rechter als de officier waren niet onder de indruk van het vingertje wijzen en het zielige verhaal. Zij vonden het bewezen dat de Heerhugowaarder het meeste geld aan de oplichtingsconstructie had overgehouden, en niet zijn partner. Er loopt nog een pluk-ze zaak waarin een bedrag van 67.000 euro moet worden terugbetaald door de verdachte. Uitspraak in deze zaak volgt op 2 mei.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl