Heerhugowaard Centraal

Dinsdag 18 april zal de verbouwde raadszaal van het gemeentehuis op een speciale manier heropend worden. In januari gaf oud-burgemeester Han ter Heegde het startsein voor de verbouwing.

Er is een nieuwe indeling gekomen voor de raadsleden. In plaats van in een rondje, zoals op de foto te zien, zitten zij voortaan in twee rijen van zestien tegenover elkaar. Zij hebben geen eigen microfoons meer, er is een spreekgestoelte en er zijn interruptiemicrofoons. Het idee hierachter is dat het debat zal verlevendigen. De gemeenteraad heeft tijdens de verbouwing vergaderd in het gebouw van het Hoogheemraadschap aan de Zuidtangent. Dinsdag mogen ze eindelijk weer in de vernieuwde raadszaal plaatsnemen.

Maar eerst is het de beurt aan de Heerhugowaardse kinderen. Burgemeester Bert Blase zal een openingshandeling verrichten met een aantal kinderen in vlog-stijl (video-logboek). Gedurende het hele jaar zullen kinderen betrokken worden bij de processen die zich in de raadszaal afspelen. Aan het einde van het jaar zal er tijdens een vlog-evenement duidelijk worden hoe de kinderen de betrokkenheid beleefd hebben.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl