Heerhugowaard Centraal

In Heerhugowaard zijn naar schatting zo’n 800 woningen die een schuurtje hebben met een asbesthoudend dak. Het gaat veelal om schuurtjes voor 1980 gebouwd. Vanwege de kabinetsformatie is aanvaarding even opgeschort, maar dat die wet wordt aangenomen is zeker. Gemeente Heerhugowaard wijst daarom op de mogelijkheid tot collectieve sanering.

Onderzoek heeft aangetoond dat het cement in dergelijke golfplaten door weersinvloeden langzaam verweert, waardoor het asbest vrij komt en gevaar oplevert voor de gezondheid. Via het bedrijf iChoosr, eerder in Heerhugowaard betrokken bij de collectieve inkoop van zonnepanelen, kan een collectieve sanering worden aangeboden om de kosten te drukken.

Particuliere eigenaren van een schuur met golfplaten van voor 1980 krijgen een brief van de gemeente met informatie over collectieve inkoop/sanering. Meer informatie is binnenkort ook beschikbaar op heerhugowaard.nl/asbestvrij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl