Het boek Sara, het meisje dat op transport ging is het verhaal over één van de 10.000 Joodse kinderen die door de in Alkmaar geboren Truus Wijsmuller werd gered. In tientallen transporten bracht ‘Tante Truus’ deze duizenden kinderen met de trein vanuit Duitsland dwars door Nederland naar Groot-Brittannië. Truus Wijsmuller heeft ons laten zien wat ‘Toen kon, nu moet’ . De zorg voor vluchtelingen is nog steeds een dagelijkse zorg in deze wereld. Lody van de Kamp, schrijver van het boek en Frederique Windhorst verzorgen een lezing over het boek en de huidige vluchtelingen problematiek op 10 mei in de bibliotheek in Alkmaar Centrum en op 24 mei in de bibliotheek in Heerhugowaard.

Lody van de Kamp vertelt over zijn boek en maakt de verbinding met de huidige vluchtelingen problematiek. Tevens is de lezing de opening van een expositie op de multitouchtafel in de bibliotheek, een expositie van tekeningen gemaakt door kinderen in 1939, samen met tekeningen van huidige kind vluchtelingen. Hierbij speelde Frederique Windhorst een grote rol.

De lezing wordt gegeven op woensdag 10 mei in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2 of op woensdag 24 mei in de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum (Parelhof 1A). De bijeenkomst  start om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 6,- (bibliotheekleden betalen € 5,-). Reserveren is mogelijk op www.bibliotheekkennemerwaard. nl of bij de klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl