Heerhugowaard Centraal

De 21-jarige psychisch gestoorde Pim van F. die in november 2015 een 13-jarige scholier neerstak die onderweg was naar school, is veroordeeld tot TBS met dwangverpleging. Dit is te lezen in het NHD. Van F. hoeft de cel niet in, hij is namelijk volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. Wel moet hij naast zijn ter beschikkingstelling het slachtoffer € 5700 smartengeld betalen. Dit meldt het NHD vandaag op de voorpagina. De rechtbank beseft wel dat het aangerichte leed niet is vergoed met zo'n bedrag. Zij verwachten echter wel dat Van F. langdurige TBS te wachten staat.

Van F. stak de 13-jarige scholier met een keukenmes omdat hij opdracht kreeg hiervoor van god. Onder invloed van drugs reed hij het slachtoffer, die op weg naar school was met een groepje mede-scholieren, klem. Hij wachtte eerst tot het slachtoffertje alleen fietste, werkte hem tegen de grond en stak hem in zijn borst. Net niet in zijn vitale delen anders had het nog slechter kunnen aflopen.

De dader meldde zichzelf bijna een jaar later bij de politie omdat hij spijt zou hebben van zijn daad. Een maand hiervoor was er aandacht aan de zaak besteed door opsporing verzocht. Het getraumatiseerde gezin is inmiddels geëmigreerd naar Amerika.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl