Heerhugowaard Centraal

Politie Noord-Holland heeft meegedaan met de ‘speedmarathon’; een actie op initiatief van Tispol, een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie. In Noord-Holland is woensdag en in de nacht van woensdag op donderdag op snelheid gecontroleerd op diverse locaties waar vaak hard gereden wordt, of waar vaker ongelukken plaatsvinden.

In totaal werden 39.627 voertuigen gecontroleerd en zijn 3.366 hardrijders bekeurd. Gecontroleerd werd onder andere op de N245 in Noord-Scharwoude, en de Provincialeweg (N242) in Alkmaar. De grootste wegpiraat werd gemeten op de N245 in Noord-Scharwoude: 167 km/u waar maximaal 80 km/u is toegestaan. Deze hardrijder werd direct door een motoragent aan de kant gezet en mocht zijn rijbewijs inleveren.

Bij alle hardrijders die aan de kant werden gezet, werd een blaastest afgenomen om vast te stellen of hij/zij onder invloed van alcohol had gereden. De politie geeft niet aan of er ook daadwerkelijk gedronken was.

Het merendeel van de hardrijders krijgt hun boete binnenkort thuis gezonden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl