Op vrijdag 5 mei presenteren Kevin Doesburg en Lars van der Meer, als vervolg op het toneelstuk ‘Heerhugowaard in de Oorlog’, een gelijknamige documentaireserie. Met deze zesdelige serie vragen zij en hun medewerkers nóg meer aandacht voor zowel de herdenking als de vrijheidsviering.

Bijna een jaar geleden presenteerde Kevin Doesburg het toneelstuk ‘Heerhugowaard in de Oorlog’. Een verhaal over een gezin, dat leeft in tweestrijd tussen gezin en onderneming, eigen veiligheid en helpen van anderen en tussen haat en liefde. Hierop volgde een imponerende docuserie met thema's als verzet in Heerhugowaard, verzetsstrijders, de evacuees uit Den-Helder in vergelijking met de hedendaagse vluchtelingen, de hongerwinter en de Slag om Rustenburg. De laatste aflevering gaat over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog.

De 18-jarige scholier Lars speelt al zeven jaar bij musicalgroepen van Cool en danst ook nog eens zes jaar bij dansschool Biersteker. Kevin is al 10 jaar actief in het theater en circus. Daarnaast maakt hij veel eigen producties, zoals ‘Come on Eilleen’, ‘Heerhugowaard in de Oorlog’ en vele circusacts.

Op Bevrijdingsdag wordt een speciale bioscoopavond georganiseerd bij het Han Fortmann aan de Beukenlaan. Naast de laatste aflevering van ‘Heerhugowaard in de Oorlog’ worden nooit eerder vertoonde beelden vertoond. De deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend en de presentatie begint om 20.00 uur. Een kaartje kost €5 en is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl