De rechtbank in Alkmaar heeft Iwan de M. donderdagmiddag veroordeeld tot zes maanden celstraf voor het doodrijden van de 28-jarige Stefan Koppes. Ook is de De M. drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, zijn rijbewijs kwijt. Tegen de 33-jarige man uit Hoogwoud was achttien maanden cel geëist, zo meldt mediapartner NH.

Op 22 juli vorig jaar werd Stefan op zijn scooter aangereden op de kruising van de Westtangent en de Zuidtangent in Heerhugowaard. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Op de plek waar het gebeurde verrees een monument voor de fanatieke AZ supporter, het verlies van Stefan hakte erin bij de medesupporters. Tijdens de opvolgende wedstrijd van AZ eerden de supporters 28-jarige Stefan door in de 28ste minuut te applaudiseren, t-shirts te dragen met rugnummer 28 en ze hadden een spandoek mee met "Koppes 28" erop geschreven.

De familie van Stefan liet twee weken geleden in de rechtszaak weten dat het leven zonder hun zoon intens zwaar is. "Stefan was de hele wereld voor ons. Ons leven is in een klap: over-leven." De reacties op social media zijn niet mild, de straf is veel te licht vindt het merendeel van de mensen die reageren op het nieuws.

 
 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl