Zaterdag 13 en zondag 14 mei nam Lizz Hoekema deel aan het Nederlands Kampioenschap turnen in Almelo. De 9 jarige Heerhugowaardse turnster van SiU Heerhugowaard kwam uit in de categorie pupillen 1 N3.

Op zaterdag turnde zij de meerkamp. Van ongeveer 450 meisjes hadden de beste 36 zich geplaatst voor deze finale. Lizz mocht starten op het onderdeel vloer. Zij liet hier een keurige oefening zien en werd beloond met een 13.300. Het tweede onderdeel was sprong. Lizz liet een prachtige overslag over de Pegasus zien, waarbij ze in één keer stil stond bij de landing. Ook de streksalto zag er prachtig uit. Na deze 2 toestellen stond Lizz op een 4e plaats. Bij de rekstok was Lizz was als eerste aan de beurt. Ze scoorde een mooie 13.100. Het laatste toestel was de balk. De druk was hoog. Als laatste turnster van de wedstrijd waren alle ogen in de zaal op haar gericht. Lizz turnde een oefening met de hoogste moeilijkheidsgraad en voerde deze strak uit. Voor een podiumplaats moest ze minimaal een 13.700 behalen. Met een 14.050 pakte ze overtuigend de 2e plaats, waarna ze de officiële zilveren bondsmedaille kreeg omgehangen.

Op zondag nam Lizz ook nog deel aan de individuele finales op de toestellen sprong en rekstok. Op beide toestellen turnde ze keurige oefeningen, welke haar op beide toestellen de 4e plaats opleverden. 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl