Heerhugowaard Centraal

De Nationale Politie gaat het Criminaliteits Anticipatie Systeem (CAS) verder uitrollen. Na de ontwikkeling in Amsterdam in 2014 en een pilot ook bij de eenheden Groningen, Enschede en Hoorn, gaan ruim 90 basisteams met CAS werken. Je zou verwachten dat Alkmaar-Duinstreek, en in iets mindere mate ook Heerhugowaard-Hollands Kroon, erbij zitten maar bij navraag blijkt dit niet het geval. Het lijkt echter een kwestie van tijd.

CAS toont een raster met vakjes van 125 x 125 meter met waar en wanneer de meeste kans is op misdrijven als inbraak en beroving. Ruim honderd soorten data worden gebruikt. Niet alleen uit het politiesysteem, maar bijvoorbeeld ook evenementenkalenders en weersvoorspellingen. Zetten mensen ramen en deuren open? Zijn er veel mensen bij elkaar? De buurten waarin veelplegers wonen zijn ook hotspots.

Aan de hand van de prognoses van de 'Hot Times' en 'Hot Spots' kan de politie haar capaciteit preventief en ook reactief beter inzetten. Geen overbodige luxe want niet ieder korps is op volle bezetting.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl