KunstNetTV maakte samen met dansers Cecile van den Idsert en Rob Karsten de korte dansfilm ‘When… I look into your eyes...’ Een intiem dansduet met een geraffineerd spel van zien en gezien worden.

Cecile van den Idsert en Rob Karsten werken al lang samen. Bewegingstheater op locatie, choreografie, dansles en diverse theaterprojecten. De dans is hun grote passie. Vanuit verschillende dansachtergronden (klassiek dans en dansexpressie) inspireren zij elkaar en vullen elkaar feilloos aan.

Regelmatig worden Rob en Cecile gevraagd om voor speciale gelegenheden een dansvoorstelling te bedenken. Bij voorstellingen op locatie is het een extra uitdaging om de dans qua beweging en expressie te laten versmelten met de locatie.

Ook het werken met gedurfde materialen of beperkende kostuums geven een extra impuls aan de dansvoorstelling. Voor het danspaar was het een grote uitdaging om in de Alkmaarse Gasfabriek met de elementen kracht en tijd vrij te spelen met hun bewegingstaal.

De passie voor de dans moet voelbaar zijn in het duet. Het aftasten van elkaars bewegingsmogelijkheden zijn tijdens elk maakproces een ware zoektocht. Het onderlinge gevoel en de bewegingen moeten kloppen.

De dansvoorstelling “When…I look into your eyes” is hier een pakkend voorbeeld van. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op: www.kunstnet.tv.
Pin It
Bekeken: 3217x
https://ee.itk.ac.id/data/