Zaterdagmiddag werd de alweer vijfde editie van de jaarlijkse Alkmaar Cityswim gehouden. De afgelopen dagen periode vreesde de organisatie nog een beetje de hoge temperaturen die tot het zo gevreesde blauwalg kunnen leiden, maar die vrees bleek ongegrond. Sterker nog, het (gecontroleerde) water bleek prachtig schoon.

Precies om 12.00 uur werden de eerste zwemmers door Alkmaars paralympisch zwemster Chantal Molenkamp het water in gestuurd om hun afstand voor het goede doel te zwemmen. Dit jaar is dat het Familiehuis, dat al meer dan 20 jaar een warm en rustig logeerhuis verzorgd voor familieleden en vrienden van patiënten die zijn opgenomen in de ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep of andere zorginstellingen.

Er was een respectabel aantal zwemmers waardoor de aanloop bij het startpunt bij de Eenhoorn bijzonder gezellig aandeed. De aandacht bij de finish vlakbij het Waagplein contrasteerde nogal en viel wat tegen. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp volgde de verrichtingen van de zwemmers en maakte een mooie fotoreportage die op de Alkmaar Centraal Facebookpagina te zien is.
Pin It
Bekeken: 4116x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/