Slechts enkele kritische vragen kreeg wethouder Monique Stam over de bouwlocaties in het stadshart, verder was de gemeenteraad zeer tevreden met de gemaakte afspraken over de nieuw te bouwen woningen. Mogelijk gaan zij woensdag akkoord met de plannen, zo meldt het NHD.

Het gaat om de locaties Koraal (achter het gemeentehuis), om het parkeerterrein naast het Stadsplein en de hoek West- en Zuidtangent, eigendom van bouwer De Nijs uit Warmenhuizen. Na 13 jaar werd er nog steeds niet gebouwd door een geschil tussen de gemeente en het bouwbedrijf. Vorig jaar stapte de gemeente naar de arbitragecommissie, zij bemiddelden en beide partijen verscheurden de oude afspraken.

De Nijs is nu vrij in de bebouwing aan de Koraal en op de hoek Tangent. Op de locatie van het parkeerterrein staat wel vast wat er gebouwd moet worden; 60 sociale huurwoningen, 56 middeldure huurwoningen en 77 koopwoningen. Commissievoorzitter Ad Jongenelen (Burgerbelang) voegde nog wel toe dat er aandacht moet zijn voor duurzaamheid, de HVC moet betrokken worden en er mag geen detailhandel komen concurrerend met De Middenwaard. Senioren Heerhugowaard hebben schriftelijke vragen ingediend die beantwoord moeten worden, zo is te lezen in de krant.
Pin It
Bekeken: 4057x
https://ee.itk.ac.id/data/