Het college Heerhugowaard heeft opdracht gegeven om de visie op de Heerhugowaardse 'stedelijke linten' te herzien. Deze zijn te vinden langs de Middenweg, Jan Glijnisweg, de Oostdijk en de Rustenburgerweg. Inmiddels heeft de raad zich uitgesproken over een aantal uitgangspunten en is er een conceptvisie opgesteld.

Het gemeentebestuur wil nu graag met Heerhugowaarders in gesprek over dit concept en het samen aanscherpen. De historische waarde van het aangezicht van deze wegen wil de raad graag beschermen. Maatschappelijke veranderingen, een overmaat aan voormalige agrarische bijgebouwen en grote en deels onbebouwde kavels zijn aanleidingen om te verkennen of er meer mogelijk is in de stedelijke linten dan de regelgeving op dit moment toestaat.

Het gemeentebestuur juicht initiatieven toe die variëren van het toevoegen van bebouwing in de vorm van één of meerdere woningen tot het verbouwen van een bestaande schuur tot woning, vooruitlopend op een toekomstige (mantel)zorgvraag van ouders.

De inloopbijeenkomst is op woensdag 12 juli van 17.00 uur tot 19.00 uur in de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis. De conceptvisie is te lezen op www.heerhugowaard.nl/linten.
Pin It
Bekeken: 3725x
https://ee.itk.ac.id/data/