Heerhugowaard wil een volgende stap maken richting een toekomst zonder aardgas. Het Warmtenet van HVC heeft Zuidwijk-Huijgenhoek bereikt en zou doorgetrokken kunnen worden naar tuinbouwgebied Alton in het Noorden.

De kosten daarvoor bedragen 13 miljoen euro. Paprikateler Numan wil heel veel warmte afnemen maar dat levert niet voldoende op om de aanleg te financieren.  Omdat HVC echter voor het einde van het jaar groen licht moet vragen aan de aandeelhouders wil Heerhugowaard zich garant stellen voor 2,5 miljoen euro.

HVC moet zich dan de komende tien jaar inspannen om voldoende andere bedrijven (en particulieren) langs het nieuwe traject van het warmtenet geïnteresseerd en aangesloten te krijgen.

Om de investering lonend te krijgen moet er jaarlijks een hoeveelheid warmte afgenomen worden gelijk aan wat 2500 'gemiddelde' woningen in een jaar afnemen. Blijkt na tien jaar dat er nog maar een percentage is gerealiseerd, dan draagt de gemeente alleen risico over het gerealiseerde percentage.
Pin It
Bekeken: 4104x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/