Heerhugowaard Centraal


Tijdens de informatieavond over het pand aan de Stationsweg 1, waar het vastgoedbedrijf van fietsenhandelaar Edwin Groen voornemens is 32 appartementen te realiseren voor jongeren, liepen de gemoederen hoog op. De wethouder werd uitgelachen en de gespreksleider moest meerdere malen ingrijpen.

De buurt, voornamelijk bestaand uit senioren, lijkt liever geen jongeren in het betreffende pand te willen hebben. Zij vrezen voor geluidsoverlast en parkeer- en verkeersproblemen. Het plan werd destijds even in de ijskast gezet door de wethouder.

De jongeren krijgen intakegesprekken en wie zich niet aan de huisregels houdt moet er gewoon uit, zo is plan. Ook presenteerde de gemeente cijfers, waaruit bleek dat woningen voor jongeren hard nodig zijn in Heerhugowaard.

CDA-er en Heerhugowaardse jongere Jasper John was bij de bijeenkomst aanwezig. In een blog op de website van het CDA is te lezen dat hij uiterst verbaasd was over de houding van de omwonenden. De angst voor verpaupering en overlast is volgens John geheel onterecht, hij ziet het plan als een verrijking van de Stationsweg.

Ondertussen hebben vrijdagavond onbekenden spandoeken opgehangen bij het bewuste pand, waarop onder anders staat "Vergeef ons, we zijn jong". Op een A4'tje aan het raam staat "Jongeren niet toegestaan". Dinsdag beslist het college over het plan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl