Op vrijdag 22 september gaat de 7e Alkmaar Blues Express aan de rol. Tot en met zondag zijn er op het grootste bluesfestival van het land ruim 50 optredens op meer dan 20 locaties bij te wonen en natuurlijk komen alle blues-stijlen aan bod. Naast vele binnenpodia, is er ook een buitenpodium in de Koorstraat.

Tijdens het bluesweekend wordt op zaterdag 23 een workshop mondharmonica 'for absolute beginners' gegeven. Hans ‘homesick’ de Vries neemt je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers. Na een kwartiertje speel je al je eerste melodie. Noten kunnen lezen is niet nodig.

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en vragen te stellen. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en eventueel een gratis online vervolgles.

De workshop is om 14:00 uur in Podium Victorie. Deelname kost 20 euro en voor die prijs krijg je er een nieuwe mondharmonica bij van goede kwaliteit. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk voor meer over het bluesweekend op alkmaarbluesexpres.nl en op Facebook. Vergeet niet dat het op 23 september ook Alkmaar Shopping Night is!

 

 
Bekeken: 3497x