Bewoners van de Rivierenwijk in Heerhugowaard staan voor een raadsel. Een week geleden verschenen oranje stippen door de hele buurt en zij hebben geen idee waarom. Iedere vijftig meter zijn de stippen op stoepen en fietspaden rond De Geul geverfd, zo meldt mediapartner NHnieuws.

Verderop in de wijk zijn er ook groene stippen te vinden, hinkelspelletjes en het alfabet in gekleurde stippen. Niemand van de buurtbewoners heeft enig idee van de herkomst van de prints op straat. Sommige mensen vinden het zelfs gevaarlijk omdat de spelletjes en stippen ook op het fietspad te vinden zijn.

Een bewoner heeft vorige week twee mannen in felgekleurde veiligheidshesjes gezien die uit een witte bus sprongen. Daarna gingen ze met sjabloons en verf aan de slag. Er is niet bij gezegd wat het doel is van de stippen.

Ook voor de gemeente is het een raadsel wat de betekenis is van de gekleurde patronen. Gemeentevoorlichter Hans Jansen is verbaasd als hij over de stippen hoort. "Ik heb het nog niet gezien en we weten er hier niks van af. Maar ik heb er geen moeite mee, we vinden zulke acties altijd wel leuk", vertelt hij aan NH Nieuws.

Wanneer Jansen zelf bij de stippen gaat kijken, krijgt hij ter plekke het verlossende telefoontje. De stippen maken wel degelijk deel uit van de gemeenteactie. Het is bedoeld om de jongeren meer te laten bewegen. Gemeente Heerhugowaard is een Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gemeente. Het doel  van dit landelijk initiatief is om de stijging van overgewicht en obesitas bij jongeren tegen te gaan.

Jansen belooft de bewoners om dit nieuws zo snel mogelijk de wereld in te brengen, zodat buurtbewoners weten wat ze met de stippen aan moeten.
Pin It
Bekeken: 4063x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/