Een zucht van verlichting rolde afgelopen vrijdag van de tribune in de Waardergolf, toen Issy Hamdaoui de 4-2 binnenschoot van grote afstand. Eindelijk was daar weer eens de winst. FC Marlène verdiende het ook, al bleef tegenstander ZVV Volendam lang in de wedstrijd.

De Heerhugowaarders schoten uit de startblokken. Na een paar tellen hadden ze de eerste kans al gecreëerd en niet veel later schoot Wijdenbosch de eerste treffer tegen de touwen. Diezelfde Wijdenbosch had ook een handje in de 2-0. Op aangeven van de Heerhugowaarder kon Issy Hamdaoui voor de tweede tekenen. Nadat ook Stefan Dol raak schoot, zat FCM op rozen: 3-0.

Na de eerste helft had de thuisploeg dus voldoende reden om met vertrouwen de kleedkamer op te zoeken. Niet alleen schoot FC Marlène drie keer raak, het had kansen om misschien wel naar 5-0 of 6-0 uit te lopen. Dat deed de ploeg van coach Jagdewsing echter niet en zo bleef het spannend. Zeker toen de bezoekers met twee treffers aansluiting vonden.

"Het ging even in de koppies zitten, maar we herpakten onszelf goed. Als het niet mooi kan, dan maar lelijk. Op dit moment zijn de punten het belangrijkst", aldus uitblinker Jeroen Kossen. Na de 3-2 werd het spannend en liepen de zenuwen hoog op. Hamdaoui zag echter kans vanaf eigen helft te scoren en liet zo het FC Marlène publiek weer eens juichen.
Bekeken: 2352x