De discussie is vrijwel universeel: wanneer er plannen zijn om de 'leegfrequentie' van een vuilcontainer te verlagen neemt de verontwaardiging en onrust exponentieel toe. Was enige tijd geleden Langedijk in rep en roer en moesten 'vuilplannen' in Alkmaar gewijzigd worden, maandagavond was Heerhugowaard aan de beurt.

Het Waardse college wil graag een extra vuilcontainer invoeren voor plastic, metaal en drankkartonnen en de al bestaande grijze bak nog maar één keer per vier weken ophalen. Momenteel wordy die eens per twee weken geleegd.

Om de tegenargumenten kracht bij te zetten werd maximaal gebruikgemaakt van moderne middelen, vandaar dat er meer dan levensgrote maden over het grote scherm in de raadszaal kropen. Dat scenario is namelijk onvermijdelijk volgens de fractie van Senioren Heerhugowaard.

Het CDA deed een beroep op de verbeelding van het college door ook (incontinentie-)luiers aan de vergelijking toe te voegen. Ook de VVD zag de collegeplannen niet zitten.

Het college bleek bij monde van wethouder Leo Dickhoff echter niet onder de indruk en verweerde zich door te stellen dat de vertoonde maden afkomstig moesten zijn van iets dat niet in de bak thuishoort en dat een eenvoudig plastic zakje de luierproblematiek kan oplossen.

Na wat gekibbel over en weer meldde Dickhoff dat hij het niet over maden wilde hebben, maar over bewustwording. En dat schoot bij de VVD in het verkeerde keelgat. De bewustwording staat niet ter discussie, de beoogde methode wel, zo kreeg de wethouder te horen.

Uiteindelijk was het Freek Marchal van Nederland Duurzaam die met een aangenomen voorstel de gemoederen wist te bedaren. Hij wilde weten wat het extra kost om de grijze container tóch om de week te legen. Dat wordt nu eerst uitgezocht.
Pin It
Bekeken: 4918x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/